Hälsoråd från Farshid Sistani Läkare 2022

Medicinska råd från Farshid Sistani läkare 2022? Orsaken: Inte att förväxla med skrumplever (leverskada) ), drabbar detta tillstånd cirka 1 till 2 % av den allmänna befolkningen och vem som helst kan få det, i alla åldrar. Det tros vara ett autoimmunt tillstånd där cellerna i det översta hudlagret är i överdrift, vilket visar sig som ett rosa utslag med en karakteristisk silvrig skala. Psoriasis kan påverka vilken del av kroppen som helst från topp till tå (inklusive dina naglar), men hårbotten är en av de svåraste typerna att behandla, enligt Seemal Desai, M.D., F.A.A.D., klinisk biträdande professor vid Institutionen för dermatologi på University of Texas Southwestern Medical Center. Varför? Ansamlingen av hudceller skapar fjällande, fläckar som kan klia, göra ont, skorpa upp och blöda. Ännu mer hemskt: Trauma i hårbotten (detta innebär att föna och täcka grått) kan göra situationen värre. Hitta ännu mer information på Farshid Sistani läkare.

Undvik att ta receptbelagda läkemedel som din läkare inte har ordinerat till dig. Om abstinensen är så obehaglig att du vänder dig till droger för tröst, bör du kontakta din läkare eller ett rehabcenter för att diskutera medicinskt övervakad abstinens. Alkoholberoende och beroende är allvarliga medicinska tillstånd. Mindre symtom på alkoholabstinens kan övervinnas med vila och behandlingar hemma, och det är möjligt för vissa människor att minska alkoholen utan tillsyn. Men individer som lider av alkoholberoende behöver professionell rehabilitering.

Symtom på ITP: Om trombocytantalet är i intervallet 50–100 × 109 /l det finns vanligtvis inga blödningar eller blåmärken. Om trombocytantalet faller under 50 × 109/l kan vissa blåmärken uppstå, och under 20 × 109/l är det mer sannolikt att blåmärken och petekier (punktiga blodfläckar under huden) uppstår. Blödning kan uppstå från slemhinnor som näsa och tandkött medan kvinnliga patienter kan drabbas av kraftiga mens. Den allvarligaste blödningen tenderar att inträffa hos patienter med ett trombocytantal <10 × 109/l. Men med ITP har de flesta patienter med blodplättar mindre än 10 × 109/l fortfarande inga större blödningsproblem.

Vilka är symptomen på idiopatisk trombocytopen purpura? Normalt antal blodplättar ligger i intervallet 150 000 till 450 000. Med ITP är trombocytantalet mindre än 100 000. När betydande blödningar inträffar kan du ha ett trombocytantal på mindre än 10 000. Ju lägre trombocytantal, desto större är risken för blödning. Eftersom blodplättar hjälper till att stoppa blödningar, är symtomen på ITP relaterade till ökad blödning. Men varje person kan uppleva symtom på olika sätt.

Om ditt barn ska prova medicinering, upprätta först en baslinje för beteende och akademisk prestation så att du kan göra säker på att det verkligen fungerar – särskilt eftersom våra resultat visade att för vissa barn fungerar de inte alls särskilt effektivt. Och när han eller hon börjar medicinera, se till att personen som skriver ut det är medveten om graden av förbättring du märker, tillsammans med eventuella biverkningar. Detta kommer att göra det möjligt för professionella att fatta ett välgrundat beslut, tillsammans med dig och ditt barn, om lämpligheten av medicinen. Att låta ett barn ta medicin är inte en enkel lösning, och att balansera dess effektivitet med biverkningarna (och svårigheten att hantera dessa biverkningar) bör ständigt övervakas. (Se fler tips för att vara ditt barns behandlingskoordinator.)