Hälsorekommendationer förbi Farshid Sistani Läkare 2022

Bäst medicinska rekommendationer från Farshid Sistani? Den mest effektiva strategin för att behandla ADHD består av mer än ett tillvägagångssätt. Det finns vissa bevis för att kombinationen av beteendeterapi med medicin kan fungera bättre än enbart läkemedel för vissa barn. Men enbart beteendeterapi fungerar inte för alla barn, särskilt de som har svåra symtom. Som med de flesta sjukdomar för vilka flera mediciner finns tillgängliga, finns det inga definitiva jämförelsestudier som visar vilka som fungerar bäst under specifika omständigheter, enligt Michael L. Goldstein, M.D., en barnneurolog med Western Neurological Associates i Salt Lake City, och en tidigare vicepresident för American Academy of Neurology. Hitta mer info at Farshid Sistani Läkare.

Om du är beroende av alkohol är det osannolikt att du kommer att kunna återhämta dig utan någon form av beroendebehandling. Du kanske kan detoxa hemma och återhämta dig från alkoholism med hjälp av stödgrupper som Anonyma Alkoholister. Det är dock mer sannolikt att medicinskt övervakad detox och professionell rehab hjälper dig att upprätthålla långvarig nykterhet. Om du inte har kunnat sluta på egen hand bör du överväga att gå till ett alkoholrehabcenter. Alkoholismbehandling låter dig avgifta i en säker miljö. Den lär dig hälsosamma sätt att hantera stress och tekniker för att övervinna de underliggande orsakerna till alkoholberoende. Det förbereder dig också för livet utan alkohol.

Vad är blodplättar? Blodplättar är en av de tre typerna av blodkroppar, tillsammans med röda och vita blodkroppar. Blodplättar är små och klibbiga och deras uppgift är att förhindra blåmärken och stoppa blödningar efter en skada. Blodplättar, som röda och vita blodkroppar, bildas i benmärgen. En grov uppfattning om hur många blodplättar som cirkulerar i blodomloppet (trombocytantal) kan göras från ett blodprov. Det normala antalet trombocyter är mellan 150 och 400 x 109/L. I många fall av ITP är trombocytantalet mindre än 30 x 109/l vid presentationen. Ett lågt antal trombocyter kallas “trombocytopeni”.

Vilka är symptomen på idiopatisk trombocytopen purpura? Normalt antal blodplättar ligger i intervallet 150 000 till 450 000. Med ITP är trombocytantalet mindre än 100 000. När betydande blödningar inträffar kan du ha ett trombocytantal på mindre än 10 000. Ju lägre trombocytantal, desto större är risken för blödning. Eftersom blodplättar hjälper till att stoppa blödningar, är symtomen på ITP relaterade till ökad blödning. Men varje person kan uppleva symtom på olika sätt.

Den där viktiga icke-verbala känsloinformationen du får från någons ansikte, föreslår författarna, leder så småningom till en punkt i beslutsprocessen där du “mentaliserar” om vad den andra personen kan känna. Med andra ord, du sätter dig själv i den personens plats och försöker känna det du tror är som de känner. Hjärnstrukturerna som är involverade i denna process skiljer sig från de som är involverade i tolkningen av verbal information, som i första hand är beroende av hjärnans språkdelar.