Medicinska råd från Farshid Sistani Läkare just nu

Medicinska rekommendationer från Farshid Sistani läkare just nu? Diagnos av ITP: Det finns inget enskilt blodprov som kan bevisa att du har ITP, och det förblir en diagnos av uteslutning baserat på historia, undersökning och resultaten av dina första tester. Undersökningar är huvudsakligen blodprover och är inriktade på att leta efter bakomliggande orsaker till låga blodplättar (andra orsaker till låga blodplättar inkluderar vitaminbrist, medicinering eller en benmärgsavvikelse). Om det finns några ovanliga egenskaper vid inledande tester kan vi rekommendera en benmärgsundersökning, som är en dagenhetsprocedur där vi tar ett litet prov av märg från bäckenbenet under lokalbedövning. Se extra detaljer på Farshid Sistani Läkare.

Vilka är symptomen på idiopatisk trombocytopen purpura? Normalt antal blodplättar ligger i intervallet 150 000 till 450 000. Med ITP är trombocytantalet mindre än 100 000. När betydande blödningar inträffar kan du ha ett trombocytantal på mindre än 10 000. Ju lägre trombocytantal, desto större är risken för blödning. Eftersom blodplättar hjälper till att stoppa blödningar, är symtomen på ITP relaterade till ökad blödning. Men varje person kan uppleva symtom på olika sätt.

De läkemedel som vanligtvis ordineras för att behandla ADHD är generellt sett effektiva och säkra. De flesta barn och tonåringar (60 procent till 80 procent) som tar dem blir mindre hyperaktiva och impulsiva, har bättre förmåga att fokusera och är mindre störande i hemmet och skolan. Men det finns inga bra bevis som visar att dessa fördelar varar längre än cirka två år, och de långsiktiga konsekvenserna av att ta stimulantia flera år i sträck har inte utvärderats fullt ut i studier. Lyckligtvis förbättras många barn med ADHD – även när de inte behandlas – när de når tonåren och början av 20-talet. Men sjukdomen kan kvarstå in i tonåren och vuxen ålder omkring 30 procent till 70 procent av tiden.

Det finns ett antal medicinska tillstånd som kräver att en person får extra syre. En syrgaskoncentrator är ett kostnadseffektivt sätt att tillhandahålla denna nödvändiga behandling! En syrekoncentrator använder en smart metod för att ta bort kväve från luften och producera koncentrerat syre i nivåer upp till 95 procent. (För referens innehåller rumsluften 78 procent kväve och 21 procent syre. Syrgaskoncentratorn använder två siktbäddar för att fånga och dra ut kvävet!) En läkare bestämmer hur mycket syre en person behöver och kommer att skriva ut ett recept för att köpa eller hyra en syrekoncentrator.

Innan du påbörjar ett nedtrappningsschema bör du prata med din läkare om riskerna med avgiftning hemma. Att minska alkohol kan komplicera andra medicinska tillstånd eller samtidigt förekommande psykiska störningar. Om du är van vid att dricka mer än 20 öl per dag rekommenderar experterna på HAMS följande nedtrappningsschema, som inkluderar åtta timmars sömn per natt. Ditt nedtrappningsschema bör vara flexibelt. Räkna med att känna obehag, inklusive ångest, svettning eller irritabilitet. Om du känner mer allvarliga symtom, såsom paranoia, ökad puls eller skakningar som ibland kallas alkoholskakningar, bör du minska långsammare och överväga att söka professionell hjälp. Om du känner allvarliga symtom, såsom hallucinationer, snabba hjärtslag eller desorientering, ring 911 omedelbart.