Vrhunski zubni mostovi stomatološka ordinacija

Estetika lica stomatološke usluge u Banja Luci: U našoj stomatološkoj ordinaciji, shvatamo da mnogi ljudi doživljavaju strah od stomatologa. Kako bi se osjećali što ugodnije, činimo sve što je u našoj moći da Vam pomognemo. Objasnimo Vam detaljno što možete očekivati tokom tretmana, a to često pomaže u smanjenju dentalne anksioznosti. U našoj ordinaciji, ne smatramo Vas samo pacijentom – Vaše zdravlje i dobrobit su nam jako bitni. Zubar Banja Luka je stručnjak za održavanje oralnog zdravlja i prevenciju bolesti zuba. S obzirom na to da su zdravi zubi neophodni za pravilno funkcionisanje u svakodnevnom životu, redoviti posjeti stomatologu i održavanje oralne higijene su ključni za očuvanje zdravlja zuba. Pročitaj dodatno informacije u stomatolog Banja Luka.

Trajnost: Vaši zubni implantati bi trebali trajati doživotno. Jednom kada se integrišu s kosti, ostat će na svom mjestu sve dok ste dobrog oralnog zdravlja. Pravilna oralna higijena ključna je da ostanu zdravi i jaki cijeli život. Tradicionalne opcije zamjene zuba kao što su zubni mostovi i proteze su mnogo manje izdržljive jer se oslanjaju samo na usisavanje, ljepilo ili preostale zube da ih drže na mjestu. Udobnost: Nadoknade zubnih implantata su udobnije za nošenje od tradicionalnih proteza i mostova. Neće dodatno opteretiti preostale zube niti će iritirati vaše desni. Vaša restauracija je sigurno pričvršćena za implantate u viličnoj kosti i neće zahtijevati adhezive ili druge proizvode da bi ih zadržali na mjestu.

Jedna jednostavna strategija može pomoći u održavanju bijelih zuba: četkanje. Četkajte najmanje dva puta dnevno. Još bolje, četkanje nakon svakog obroka i užine. Četkanje pomaže u sprečavanju mrlja i žutih zuba, posebno na liniji desni. I električne i zvučne četkice za zube mogu biti superiornije od tradicionalnih četkica za zube u uklanjanju plaka i površinskih mrlja na zubima. Takođe, ne zaboravite da svakodnevno koristite konac i antiseptičku vodicu za ispiranje usta.

Odbacite dudu do 2 ili 3 godine: Postoji mnogo dobrih razloga da djetetu dozvolite da koristi dudu, ali dugoročno može uticati na to kako mu se zubi slažu. Takođe može promijeniti oblik usta. Razgovarajte sa svojim doktorom ako i dalje koristi dudu nakon 3 godine. Podsjetite svoje dijete da dva puta dnevno pere zube s fluorom pasta za zube pune dvije minute koja ne samo da se bori protiv karijesa i jača zube, već i daje starijoj djeci samopouzdanje da imaju svjež dah. Električna četkica mogla bi učiniti četkanje zuba zabavnijim za predtinejdžere. Čišćenje koncem je izuzetno važno u ovom trenutku jer je većina trajnih zuba izbila, a čišćenje između njih pomoći će spriječiti karijes i održati njihova usta svježima. Ohrabrite djecu koja se bave sportom da nose štitnike za usta kako bi zaštitili svoje zube od ozljeda. Make surDjeca koja nose aparatić za zube koriste električnu četkicu i vrlo temeljito čiste konac kako bi izbjegli bijele mrlje na zubima kada se aparatić skine.

Uklanjanje mrlja na caklini (spoljašnjem delu zuba) naziva se “ ekstrinzično izbjeljivanje.” Mrlje koje su ostale nakon pušenja ili pijenja crnog vina, čaja ili kafe obično se lako uklanjaju lakom od strane vašeg higijeničara prilikom čišćenja zuba ili pomoću paste za poliranje i izbjeljivanje zuba. Kada uklanjate mrlje, jednostavno otkrivate boju dentina tako što čistite caklinu od mrlja. Ovo može učiniti da zubi izgledaju bjelji, ali fizički ne mijenja boju zuba.

Na sreću, postoje jednostavni načini da zubi budu jaki i zdravi od djetinjstva do starosti. Evo kako: Počnite sa djecom rano. Nakon što se prvi zub pojavi obično oko šest mjeseci, trebali biste započeti djetetovu stomatologiju. Zubi se mogu obrisati čistom, vlažnom krpom ili vrlo mekanom četkom. Otprilike sa 2 godine možete dopustiti djeci da sama probaju četkati – iako je važno nadzirati. Počnite rano i izbjegavajte da vaše dijete bude dio 50% djece između 12 i 15 godina koja imaju karijes.

Nakon izrađenog plana terapije pacijentu se propisuju odgovarajući lijekovi, kao priprema za hirurški zahvat, koje pacijent počinje piti dan ranije. Sam proces ugradnje implanata može trajati od pola sata (koliko je potrebno za ugradnju jednog implanta), do nekoliko sati (ukoliko se ugrađuje više implanata). Naredni dan pacijent dolazi na kontrolu i nakon toga se čeka 3-4 mjeseca da implant sraste sa viličnom kosti. Kod totalne bezubosti, pacijenti mogu dobiti privremenu protezu, za prelazni period, dok implanti ne srastu sa kosti. Pogledaj još više detalji na https://drcavic.com/.